Boller i karry

billed af Boller i karry
Oprettet af:
Synes godt om
{[{ recipe.total_likes.score }]} synes godt om opskriften
Tilføj til liste
Tilføj til madplan

Fra nemlig.com

Forberedelse: 35 min
Tilberedning: 35 min
{[{size}]}
  • {[{ i.amount }]} {[{ i.amount_indicator }]} {[{ i.name }]}

Fremgangsmåde

Tidsplan: Start med at lave fars til kødbollerne. Kog derefter ris. Kog kødbollerne, og lav karrysovsen til sidst.

Kom kødet i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under skålen, så den står godt fast. Rør kødet sejt med salt – det medfører, at kødet ændrer konsistens og bliver fastere. Du kan røre med en grydeske eller håndmikser.

Rør peber og hvedemel i.

Slå ægget ud, og rør det i.

Rør mælk i lidt ad gangen. Rør farsen smidig.

Sæt en gryde over med ca. 4 l vand og 4 tsk. salt. Læg låg på, og tænd på højeste blus.

Form kødboller med en spiseske, og kom dem direkte i det kogende vand. Skru ned, så vandet ikke bulderkoger. Lad kødbollerne koge i ca. 15 min. Når kødbollerne stiger op til overfladen, er de færdige.

Pil og hak løget.

Skræl æblet, og skær det ud i små tern.

Smelt smør i en gryde, sautér løgene, til de er klare, og kom æble i.

Rør karry og hvedemel i gryden, og lad det suge smørret i gryden.

Mål kogevandet fra kødbollerne op. Rør det gradvis i sovsen, og pisk. Sovsen skal koge i ca. 5 min. Smag sovsen til med salt og peber.

Tag kødbollerne op af gryden med en hulske, vend dem i karrysovsen, og varm dem forsigtigt op.

0 Kommentarer

log ind for at efterlade en kommentar.